Theaterfestival 2023 / Culture Club

Foto – Het Theaterfestival / NISRAN

Tijdens Het TheaterFestival van 2023 in Brussel was ik voor de tweede keer onderdeel van de audioredactie van het festival. Het doel? Audiostukken maken bij de voorstellingen. Daarbij mochten we ook audiostukken maken voor Culture Club op Radio 1. Hieronder hoor je de stukken waar ik zelf het meest heb aan gewerkt. Vanuit mijn rol als teamhoofd techniek ben ik de rest van de audioredactie technisch ter hulp geschoten.

Staande Ovatie-Inflatie

Volgens de Volkskrant heeft Nederland te maken met een ovatie-inflatie. Er worden zo vaak staande ovaties gegeven dat ze nauwelijks nog iets betekenen. Maar dat is Nederland. We waren benieuwd naar hoe dat op Het TheaterFestival is. Is de staande ovatie hier nog van waarde?

De Theateretiqette

Elke ochtend tijdens de redactievergadering bespraken we de voorstellingen van de avond ervoor. Nog veel vaker bespreken we het publiek, dat ons op een bepaald moment gestoord heeft. Uit die frustratie maakte ik samen met Fleur Sterckx de Theateretiquette. Probeer je je eraan te houden?

Queen Of Disco

Tijdens Het TheaterFestival werd ook de Toneelschrijfprijs uitgereikt. Maarten van Hinte won die met Queen Of Disco. Ik las het script en liet me inspireren door de eerste zinnen van de tekst. Het werd een soundscape over de ‘disco demolition night’.

Het Theaterfestival – NISRAN

ALLES OVER HET THEATERFESTIVAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *